Asiakastarina : Turun Tapetti ja Matto

16/10/2023

Turun Tapetti ja Matto Oy, Kauppias Jari:n mielestä *fiksu ja helppo*


Perheyrityksen 113 vuotta taakse päin ulottuva tarina alkoi aivan Turun keskustasta Kauppatorin kulmalta ja nimi vaihtui nykyiseksi vuonna 1948. Vuosien varrella monille tutuksi tuli myös pitkään palvellut ajokki, jolla hoidettiin yrityksen päivittäisasioita ympäri kaupunkia.

"Meillä oli sellainen vanha punainen Transitti, moni sen jo tunnisti. Saatiin siitä hyvä hinta, niin myytiin pois. Hyvä vaihto."

Turussa nykyään Orikedolla sijaitsevan, nimensä mukaista tavaraa pääasiassa mittatilaustyönä myyvän Turun Tapetti ja Matto Oy:n Jari Kalliokuja kertoo mielissään myös pihassa seisovasta uudesta menopelistä.

"Tykästyin, kun näin samanlaisen kollegalla kesällä. Kyselin mallista ja hän sanoi, että on kuin henkilöautolla ajaisi. Vakaa ajettava. Parempikin vielä, kun istuin on korkeammalla. Näkee joka puolelle ja peruutuskamerakin tästä löytyy."

Uudelle kalustolle oli Jarin mukaan jo pitkään tarve ja nyt useamman vuoden vanhaa tuoreempi valkoinen Ford Transit Custom täytti kriteerit: "Juuri oikean kokoinen. Ajattelin, että olisi voinut olla pienempikin, mutta Leasing Kumppanilta suosittelivat harkitsemaan isompaa, jos vaikka vie lavoja. Tämä ei kuitenkaan ole niin iso, ettei viitsi lähteä kaupunkialueelle. Automaattivaihteet ja kaupungissa edustavan näköinen. Mukava auto."

Jarin mukaan yrityksen tarpeet täyttävä auto löytyi lopulta todella nopeasti: "Sanoin vaan speksit. Tosi vaivatonta. Jos olisin itse mennyt autoa ostamaan, niin siinä olisi mennyt aikaa eikä ainakaan olisi löytynyt noin hyvää yksilöä.

"Voin suositella muillekin yrittäjille, antaa Leasing Kumppanin etsiä auton."

Opelin vastaava oli myös aluksi vaihtoehto. Sen hän kuitenkin tyrmäsi nopeasti, sillä Custom oli jo tehnyt Fordiin entuudestaan luottaneeseen mieheen vaikutuksen. "Mun ei tarvinnut oikeastaan mitään tehdä. Auto tuli pihaan ja koeajettiin se. Paperiasiat sujuivat kaikki sähköisesti. Auto tuotiin, kun kaupat oli tehty ja enää on teippaukset laittamatta. Mun mielestä vielä edullinen, olis varmaan mennyt äkkiä jollekin muulle", Jari pohti. 

Kaluston päivityksen noustessa esiin yrityksellä ei ensimmäisenä ollut mielessä leasingrahoitus. "Ajattelin ennen, ettei ikinä toimittaisi näin. Olen luullut, että silloin auto täytyy ostaa. Leasing Kumppanin selkeytettyä konseptin aloin laskemaan sitä niin onhan tämä järkevä vaihtoehto. Muutti kyllä käsityksen kokonaan, se on fiksu ja helppo. Auton arvohan laskee koko ajan. Jos olisi uuden ostanut, kolmen vuoden päästä auton arvo olisi ollut minimissä jo silloin. Nyt voidaan auto kolmen vuoden päästä lunastaa itselle tai ottaa uusi samalla tavalla. Harvalla on koko rahaa laittaa sen sijaan että osissa maksaa sitä. Näen, että monelle yrittäjälle järkevä systeemi tuo liisinki."

Leasing Kumppanista ja nykyisestä taloustilanteesta Jarilla oli vielä muutama sana sanottavana:

"Mä kunnioitan, kun ovat lähteneet tällaiseen aikaan yrittäjäksi. Hyvä asenne ja motivaatio välittyy ja ihan luksuspalvelu. Moni asiakas kunnioittaa tommosta palvelunäkemystä. Iso suositus." 113 vuotta toimineen kivijalkaliikkeen pitäjän sanoilla on meille painoarvoa. 

Turun Tapetti ja Mattoa vastaava kestävä, asiakasläheinen mittatilaustyö on juuri sitä, mihin myös Leasing Kumppani pyrkii. Ajoneuvokalustolla.